چیدمان سفره عقد

پیشینه ی مراسم عقد به دوران ایران باستان باز میگردد که پس از شیرینی خوران و آشنایی خانواده ها با هم صورت میگرفت. رسم بر این است که هزینه ی مراسم عقد و عروسی بر عهده ی داماد باشد و در عوض، عروس جهیزیه به خانه ی داماد بیاورد.


در قدیم سفره ی عقد توسط خانواده ی زوجین چیده میشد. بدین صورت که خانواده ی داماد آن را تهیه می کردند و سپس در مراسم بله برون آن را به منزل عروس می بردند و وظیفه ی چیدمان آن بر عهده ی خانواده ی عروس بود.در مراسم عقد سفره ای چیده می شود که در حقیقت نماد شکل گرفتن خانواده است.

چیدمان سفره ی عقد و ظریف کاری های آن بسیار مهم است. اگر دوستی دارید که طراح دکور است می توانید از او در این زمینه کمک بگیرید.شرکت هایی وجود دارند که سفره ی عقد اجاره می دهند و خودشان هم چیدمان آن را بر عهده می گیرند. تنوع نمونه ها را میتوانید از آلبوم عکس هایشان ببینید. وجود رنگ های متنوع و ظروف طرح دار در سفره ی عقد بسیار مهم است. این ظروف میتوانند کریستال، پلی استر، آنتیک و یا نقره باشند.


هزینه ی سفره ی عقد را با توجه به سایر هزینه های پیش رو در نظر بگیرید.به دوست داران طرح های سنتی توصیه می شود تا از پارچه ی ترمه و ظروف نقره استفاده کنند. عروس خانم های خوش سلیقه می توانند در تزئین سفره ی عقد شان از شمع های فانتزی استفاده کنند و همچنین سفره را گل آرایی کنند. هرچند هزینه ها چندین برابر خواهد شد اما جلوه ی زیادی به سفره ی شما خواهند بخشید.نکته ی مهم در مورد چیدمان این است که سفره نباید خیلی شلوغ باشد که جلوه ی وسایل کم شود و حتی عروس هم در آن جلوه نکند.


برای گل آرایی سفره هم می توانید به یک گل فروشی مراجعه کنید و بسته به اندازه ی سفره و همچنین ترکیب رنگ ها، چند سبد گل سفارش دهید. استفاده از شمع را هرگز فراموش نکنید. بهتر است شمع ها کند سوز و دارای محفظه باشند. می توانید از تعداد زیادی شمع وارمر که هزینه ی زیادی هم ندارند دور تا دور سفره استفاده کنید که بسیار خاص و شیک می شود. در استفاده از شمع ها بسیار دقت کنید که در مسیر رفت و آمد و همچنین نزدیک به لباس عروس نباشند.همچنین در نظر داشته باشید که وسایل سفره ی عقد را تا حد امکان از وسایل طبیعی انتخاب کنید. استفاده از تخم مرغ رنگی و مصنوعی، میوه های مصنوعی و نیز گل های مصنوعی اولا از زیبایی سفره ی شما کم میکند ثانیا خیلی زود از مد می افتد.

اجزاء اصلی سفره ی عقد چیست؟

در ادامه چند جزء جدایی ناپذیر سفره ی عقد که حتما باید تهیه شوند را معرفی می کنیم:

شیرینی؛

وجود شیرینی بر سر سفره ی عقد نماد آمدن شهد خوشبختی به زندگی عروس و داماد است. شیرینی سفره ی عقد باید کوچک و تازه باشد.

میوه؛

میوه نماد نعمت و برکت الهی است که وجود آن در سفره ی عقد به امید برخورداری عروس و داماد از نعمات پروردگار است.

جا حلقه ای؛

پس از جاری شدن خطبه ی عقد، عروس و داماد انگشتر یکدیگر را به دست هم می کنند.

نان و اسپند؛

نان نماد برکت است (که در این مراسم معمولا سنگک تازه استفاده می شود) و اسپند هم در فرهنگ عامیانه دور کننده ی چشم زخم و بلایا می باشد.

کله قند؛

در این مراسم دو عدد کله قند یک دست و هم اندازه را روی پارچه ای که بالای سر عروس و داماد قرار دارد می سایند. این عمل به نیت سرازیر شدن شیرینی و شادی به زندگی عروس و داماد است.

/ 0 نظر / 5 بازدید